KUKA?

Synnyin Kuusankoskella vuonna 1987. Muistan olleeni kiinnostunut musiikista,  äänittämisestä ja äänistä yleensäkin jo ennen kuin osasin edes varsinaisesti soittaa mitään. Leikin vanhalla Sonyn tupladekki-kasettisoittimella. Äänittelin omia kokoelmakasettejani ja tein ”levyjä” halvalla Casion kosketinsoittimella ja sen sisäänrakennetulla rumpukoneella. Kaikki tuntui hyvin kiehtovalta. Pystyin tallentamaan hetkiä ja kuuntelemaan niitä myöhemmin uudestaan. Aivan kuin olisin keksinyt  aikakoneen! Näitä samoja tunnelmia yritän edelleen saavuttaa työskennellessäni asiakkaideni kanssa.

12-vuotiaana aloin soittaa kitaraa ja muutamaa vuotta myöhemmin liityin ensimmäiseen yhtyeeseeni. Siitä lähtien olen soittanut kitaraa tai bassoa useissa eri  yhtyeissä. Soitan myös hieman rumpuja ja laulan (tai oikeammin huudan). Mutta en kuitenkaan kutsuisi itseäni varsinaisesti rumpaliksi tai laulajaksi. Pääasiallinen syyni myös noihin kenkiin hyppäämiseen oli se, että halusin äänittää enemmän rumpuja ja ymmärtää mitä rumpali  käy läpi soittaessaan.

Vaikka olenkin ollut näiden asioiden kanssa tekemisissä lapsuudesta saakka, päätin vasta vuonna 2017 tehdä tästä itselleni ammatin.  Ennen sitä olin äänittänyt ja miksannut lähinnä omia tai kavereideni yhtyeitä ”normaalien” päivätöiden ohessa. Kenties orastava kolmenkympin kriisi sai minut viimein ottamaan  itseäni niskasta kiinni ja   aloin havitella itselleni ammattia, josta  saattaisin jopa nauttia. Vuonna 2017 hain ja tulin hyväksytyksi Koulutuskeskus Salpaukseen opiskelemaan musiikkiteknologiaa. Valmistuin  alkuvuodesta 2020 ja olen siitä lähtien työskennellyt oman KyySounds yritykseni kautta. Helmikuussa 2022 sain myös päätökseen Musiikkituotannon  ammattitutkinnon samasta koulusta.

Olen aina ollut kiinnostunut kaikenlaisesta musiikista. Vaikka oma taustani muusikkona pohjaakin rockiin, punkiin ja metalliin, hakeudun aina silloin tällöin kohti jotakin  rauhoittavampaa. Pidän erittäin paljon myös hyvin tuotetuista ja tarttuvista pop-kappaleista. Saatan helposti kuunnella ensin crust punk/metal-yhtye From Ashes Risea ja vaihtaa sen jälkeen ABBAan. Mutta olipa kyseessä sitten mikä tahansa genre, täytyy kappaleessa aina olla se maaginen ”jokin”, joka tekee siitä hyvän ja ainutlaatuisen. Tärkein tehtäväni onkin auttaa sinua löytämään tämä sinun kappaleistasi!

Ota  yhteyttä niin jutellaan lisää!

– Joni Kyynäräinen / KyySounds / kyysounds(att)gmail.com